I-Stroke II Nyhetsbrev 5, 2019-04-02

I-Stroke II Nyhetsbrev 5, 2019-04-02

Hej alla i I-Stroke II gänget,

Nu väntar vi på nya läkemedel. Tyvärr blev produktionen av den nya batchen försenad, nu är tabletterna i USA för ompackning tillsammans med placebon och kommer om en vecka eller två skickas till UK, och därifrån beroende på hur det går för Brexit, antingen frisläppas i EU och skickas till oss i Sverige, eller skickas vidare till Irland, där de frisläpps i EU, och därifrån skickas vidare till oss. Vi hoppas att vi kan skicka dem vidare ut till site runt påsk, senast slutet av april.

Vår forskningsstudiesköterska Linda har börjat åka runt och dela ut lathundarna och träffar ansvarig forsknings-ssk och PI på sjukhusen. Lathundarna är inplastade kortversioner (fick-lathundar) av inklusion- och exclusionskriterierna, och annan information som behövs för att inkludera patienter, för att underlätta arbete ute på avdelningarna. Linda kommer kontakta er för att boka in ett möte inom kort om ni inte redan träffat henne.

Som vi nämnde i förra nyhetsbrevet höjs ersättningen per utvärderbar patient för första delen av studien (630 patienter) från 5000kr till 8000kr. Man kommer efter det se över förutsättningarna att fortsätta med den högre ersättningen.

Den planerade GCP utbildningen med efterföljande prövarmöte i Stockholm, i april ställs in då för få anmält sig. Istället undersöker vi intresset för ett I-Stroke-II informationsmöte med GCP-utbildning 2, 8, eller 10 maj. Vi ber de som är intresserade av informationsmöte och/eller GCP-kurs att gå in på länken och markera de datum ni kan med namn, roll (lokal ansvarig prövare/ studieläkare/SSK) och sjukhus, senast 12/4. Observera att ni kan anmäla er till båda aktiviteterna eller en av dem. Lunch kommer erbjudas, mer information och anmälan till det kommer senare.

länk till anmälan GCP och prövarmöte

Besök gärna I-Stroke II hemsida där vi har samlat all viktig information, dokument och länk till randomiseringsverktyg samt e-CRF.

Vänliga hälsningar

Niaz